Nybyggeri: Når der presses på for en underskrift

Denne artikel er et uddrag af e-bogen: Den komplette guide til nybyg.

Branchen omkring nybyggeri præges konstant af et pres for underskrifter. Dette gælder både fra typehusfirmaerne og ikke mindst grundsælgerne. Underskrifterne på de forskellige kontrakter skal gerne falde hurtigst muligt - og allerhelst i går.

Oftest er det med følgende udmeldinger:

Prisen for materialerne stiger snart
Uden tvivl en af de mest brugte udmeldinger i branchen lige nu.

Indflytningsdatoen rykkes
Hvis den aftalte indflytningsdato skal fastholdes, skal der foreligge en underskrevet kontrakt snarest muligt.

Ovenstående udmeldinger er ikke nødvendigvis usande, men det er oftest et forsøg på at lukke en aftale med jer hurtigst muligt. Men som nybygger skal man ikke lade sig kue af det. En uovervejet beslutning kan hurtigt blive en større omkostning end eksempelvis en prisstigning.

Derfor anbefaler vi altid, at man alliere sig med en boligadvokat eller uvildig byggesagkyndig, som kan have jeres parti under kontraktforhandlingerne.

En boligadvokat vil kunne hjælpe jer med at udforme en række advokatforbehold på købet af grunden og selve huset, som stiller jer bedre. Det kunne eksempelvis være:

"Grundkøbet og/eller huskøbet er kun gældende, såfremt nedenstående forbehold opretholdes:

• Mine klienters banks godkendelse
• Fundering må ikke overstige 50.000,00 DKK
• Dagbøder skal udgøre kr. 1.000,00 DKK pr. dag
• Byggeskadeforsikring skal være tegnet og betalt førend købesummen kan frigives til sælger
• Sælger skal indestå for energiberegningen/rammen, således at sælger dækker evt. omkostninger til yderligere krævede tiltag"

Med e-bogen: "Den komplette guide til nybyg" undgår i dyre faldgruber og begynderfejl. I bogen får I hjælp til at vælge det rigtige typehusfirma, gode råd og tips fra tidligere nybyggere, inspiration til rabat forhandlingerne  og meget mere.